domingo, 11 de mayo de 2014

Julià Àlvarez Alenyà (Palma, 1850 – 4 de març de 1924)

Estudia el batxillerat a l’Institut Balear, es llicencia en medicina i cirurgia a la Universitat de Barcelona i  la de Madrid s’especialitza en ginecologia i es doctora.

Es manté al dia dels avanços de la medicina, sobretot dels relacionats amb la ginecologia i la tocologia. També es manté al dia en temes referents al còlera i la pigota. Té el costum d’innovar constantment les fórmules magistrals per a l’elaboració dels medicaments que prescriu.

Afeccionat a la pintura i a la música, és soci del Cercle Mallorquí i com a tal fa part del Jurat que la societat designa per acordar els premis de pintura convocats el 1898. Assisteix a tots els concerts que s’ofereixen al Teatre Principal i a altres locals públics o privats. Aleshores fa que el seu cotxe i el cotxer l’esperin a la porta de l’establiment a fi de poder atendre de seguida les urgències que es presenten.

Casat amb Teresa Sanxo Rosich, no tenen descendència. Té la residència i la consulta a la plaça del Rosari de Palma. Des del 1929 un carrer de Palma duu el seu nom. Té una entrada a la GEM.



Bibliografia

Gabriel BIBILONI. Els carrers de Palma, pàg. 440-441, GB editor, Palma, 2012.

GEM, 1, 138.