domingo, 30 de octubre de 2011

Maria Antònia Villalonga Safortesa (Palma 1860 c. - 4 de gener de 1947)

Mare de família, sòcia i voluntària de Creu Roja. Filla de Marià Villalonga Togores (1810-1868), marquès de Can Desbrull, i de Catalina Safortesa Togores (1833-1912), la Gran Cristiana, té quatre germans.

Sòcia i voluntària de Creu Roja, és elegida presidenta de la junta provincial de l’associació de les Dames Infermeres de la Creu Roja. El 1924, en entrar en vigor els nous estatuts i crear-se el càrrec de presidenta d’honor és designada presidenta d’honor de l’assemblea provincial i presidenta de la junta d’assistències, de la qual fa part la seva filla Catalina en representació de les infermeres. Ocupa els dos càrrecs durant 7 anys.

La seva dedicació a la institució a través de l’associació de dames infermeres és premiada amb la medalla d’or, que li és lliurada en el curs d’una solemne celebració a la sala del trono de casa seva (Can Torrella), situada al carrer de Sant Jaume (Palma).

Casada amb Joaquim Gual de Torrella, tenen tres filles. El marit és propietari de s’Albufera Gran d’Alcúdia, Morneta (Binissalem), Canet (Esporles) i d’altres possessions. La seva filla Catalina és elegida (1937) presidenta de l’associació de dames auxiliars de Creu Roja i el 1937 és nomenada presidenta d’honor de l’assemblea provincial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario