martes, 8 de enero de 2013

Baltasar Company Garí (Palma, 10 de gener de 1910 – 24 d’agost de 1991)

Xofer, maquinista naval, patró de pesca i soci de Creu Roja.

Fill de Joan Company i Rosa Garí, fa el servei militar al Nord d’Àfrica. De retorn a Mallorca, durant els anys de la Guerra Civil fa de xofer del cotxe ambulància de l’oficina de Creu Roja a Palma. Posteriorment treballa com a maquinista naval, com a conserge de les instal·lacions de la pista de patins de la plaça bisbe Berenguer de Palou, de Palma, i finalment com a patró major de la Confraria de Pescadors, de Palma (1979).

A hores de lleure, s’agrada de fer sabó de pastilla, fluix, negre i blanc. Té una habilitat especial per llevar fics. Llueix un esperit altruista i generós, que dedica sobretot a les persones grans. Mai deixa d’escoltar ningú i tracta sempre de comprendre els altres, la qual cosa li permet de comptar amb l’amistat i el respecte de molts.

Casat, és pare d’una filla, Rosa Company Pisà. En reconeixement dels seus mèrits com a xofer de Creu Roja durant els anys de la Guerra Civil, rep la medalla de la Campanya (1939). Fa part de l’equip format per l’oficial abanderat Antoni Fortesa Pinya, el segon xofer Joan Sans Garau, el caporal Alfons Bonnin Vicens i diversos camillers. Compta amb el suport de les monges franciscanes del dispensari de Creu Roja, ubicat a la cruïlla de l’Avinguda del Comte de Sallent amb el carrer 31 de desembre (Palma), sobretot amb el de sor Maria, alta, grossa i vermella com un clavell, que sovint té cura de la filla, quan el pare és de servei amb l’ambulància.

No hay comentarios:

Publicar un comentario