Les resistències al consum del cafè a Europa es
donen associades a la identificació del seu ús com un costum o hàbit propi dels
pobles àrabs o islàmics. El segle XVII els holandesos porten llavors de cafè a
la Guaiana holandesa i a la Guaiana francesa. La primera plantació al Brasil
s’estableix el segle XVIII, des d’on el conreu s’estén a Veneçuela, les
Antilles franceses i, a partir de principi del XIX, a Colòmbia.
Les importacions europees de cafè des dels
països d’Amèrica contribueixen a difondre la idea que es tracta d’un producte colonial,
la qual cosa afavoreix la proliferació del seu ús a Europa al llarg del s XVIII i,
sobretot, al llarg del XIX. La popularització del consum d’infusions de cafè
impulsa la implantació dels establiments anomenats cafeteries, on intel·lectuals,
escriptors i artistes, es reuneixen a conversar a l’entorn d’una tassa de cafè.
El cafè se serveix de molt diverses maneres.
Les més freqüents són el cafè sol, el cafè amb llet, el caputxí (amb llet
espumosa), el tallat (amb un poc de llet) i el rebentat (amb brandy , rom o una
altra beguda alcohòlica). També se serveix fred o en forma de granissat o
gelat. Habitualment s’afegeix sucre al cafè sol, al cafè amb llet i al cafè caputxí,
en una mesura variable segons el gust del consumidor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario