domingo, 24 de noviembre de 2013

El restaurant Àncora (Mallorca). Anys 80.

El mes de maig de 1980 els cuiners Juan Romero i Juan Carlos Azanza i els empresaris Martí Gual i Josep "Pepín" Vives Cilimingras inauguren el restaurant Àncora a la dàrsena de Can Barbarà (Palma).

La carta del nou restaurant inclou una mousse de tumbet, una pasta de fulls d’espàrecs, un cap-roig al vapor, una serviola macerada a l’orenga, etc. De la mà d’aquests i altres plats el nou restaurant fa les primeres passes a Mallorca en el terreny de la nouvelle cuisine.

La guia Michelin a l’edició de 1981 li atorga una estrella. No és la primera estrella Michelin que obté un restaurant de Mallorca. El 1977 el cuiner francès Gérard Tétard n’havia obtingut una per a la cuina de l’hotel Ses Rotges, de Cala Rajada. El 1982 Juan Romero funda el restaurant Xoriguer i Juan Carlos Azanza és nomenat cap de cuina del restaurant El Gallo.


No hay comentarios:

Publicar un comentario