domingo, 21 de octubre de 2012

Pere Vidal Amengual (Palma, 30 de juny de 1934 – 20 d’octubre de 2012)


Empresari. Fill de Joan i Paula, estudia el batxillerat a l’Institut Ramon Llull (Palma) (1945-1952), on es condeixeble de Vicenç Jasso, Joan Miquel Marcó i Antoni Soto.

Dedicat al sector de l’hostaleria, des de la joventut desplega l’activitat professional en l’àmbit de les sales de festes i és director d’importants establiments d’oci com “El Cortijo Vista Verde” i altres. En els anys 60 treballa en el Sindicat de l’Espectacle, des d’on impulsa la creació (1976) de la patronal de les discoteques, de la qual és designat secretari general. Com a vocal del Foment del Turisme de Mallorca, promou el Musical Mallorca, esdeveniment que obté amb tres edicions una notable repercussió dins l’àmbit espanyol i europeu.

Elegit president de l’Associació d’empresaris de sales de festes, discoteques i similars de les Balears (2000-2011), ocupa la presidència del sector a nivell de tot l’estat (2006-2010). Afeccionat als esports, és directiu de l’equip de bàsquet del Patronat Obrer.

Distingit amb el nomenament de cavaller de l’Ordre de Cisneros, rep la medalla d’or del Foment del Turisme de Mallorca i la de l’Associació d’Empresaris de Sales de Festes de les Balears, de la qual és designat (2011) president d’honor. Casat amb Joana, és pare de tres fills (Joan, Paula i Joana Maria). Excel·lí per la capacitat de negociació, les habilitats dialèctiques i l’esperit emprenedor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario