martes, 1 de enero de 2013

Joan Miquel Martín i Pujol (Barcelona, 3 de novembre de 1941 – Bellaterra, Vallès Occidental, 19 d’agost de 1991)

Economista, directiu empresarial i professor universitari.

Nat a Barcelona, estudia a la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona (1962-67), on es llicencia amb la qualificació d’excel·lent i premi extraordinari (1967). Fa part de la promoció iota de la citada facultat juntament amb Joan Colom Naval, Jaume Lanaspa Gatnau, Carles Gasòliba BöhmMiquel Alenyà Fuster, Mercè Sala Schnorkowski, Miquel Gay, Joan Clavera Monjonell, Joan Esteban Marquillas, Javier Paniagua Íñiguez, José Luis Pérez Arnaiz, Francesc Roca Rosell, Juan Manuel Solé Mariño, Miquel Rubirola Torrent, Enriqueta Fontquerni Ribé, Joan Ignasi Puigdollers Noblom, Lluís Alier Uriach, Alexandre Checchi Lang, Roberto Escuer, Raül Garcia Duran de Lara, Mary Viedma Martí, Carme Massana Calvete, Carles Camps, etc. Completa els estudis amb el màster MBA de l’IESE (1968).

Treballa inicialment a l’entitat Unió Industrial Bancària (UIB), després dita Bankinter, per passar tot seguit a l’empresa farmacèutica Laboratorios Prodes i, més endavant, a Aigües de Barcelona. A més, és professor associat d’Hisenda Pública de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona.

Casat (1968) amb Maria Isabel Pardo Farré, és pare d'un fill,  Oriol, i dues filles, Meritxell i Queralt. Feiner, intel·ligent, generós, assenyat i gran amic dels amics, mor a Bellaterra poc abans de fer els 50 anys.

Vaig ser condeixeble seu a la Facultat d’Econòmiques de Barcelona i vaig gaudir aleshores de la seva amistat i del seu suport. Compartirem dies de feina al Seminari de sociologia de la Facultat, dirigit aleshores pel catedràtic Salustiano del Campo Urbano. Compartirem apunts de classe, preparació d’exàmens i exàmens, com el del premi extraordinari de fi de carrera, en el que participarem ell, Juan Manuel Solé Mariño i jo. Acabats els estudis, ens trobarem diverses vegades i compartirem taula a casa seva, quan vaig treballar als serveis centrals del Banc Atlàntic a Barcelona (maig 1971-febrer 1972). Posteriorment, continuarem en contacte per via postal i telefònica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario