miércoles, 2 de enero de 2013

Pilar Abbad Berger (Madrid, 15 de juny de 1904 – Palma, 18 de setembre de 1984)

Infermera titulada, voluntària i directiva de Creu Roja. Filla de Manuel Abbad Bonet, enginyer de mines, i d’Ana Maria Berger Martínez de Tejada, té dos germans, Josep i Manuel, i una germana, Ana Maria. Fa els dos cursos d’infermera auxiliar a Madrid, que supera amb la qualificació d’excel·lent. Rep la titulació el 3 de juliol de 1931 juntament amb la seva germana. Com a voluntària de Creu Roja li correspon el braçal núm. 3638.

Amb motiu d’una assemblea de Creu Roja a Madrid coneix el metge oftalmòleg mallorquí Joan Josep Fuster Miró. Dos anys després, se casen (desembre de 1933) a Madrid en una cerimònia religiosa oficiada pel P. Pedro Horcajo. Instal·len la residència a Palma, on contreuen matrimoni civil. A Palma es dóna d’alta (1936), juntament amb la seva germana, en el col·lectiu de dames auxiliars de la Creu Roja. La germana és destinada a l’Hospital Naval, on treballa tres anys (1936-1939). El matrimoni té quatre fills: Joan Josep, Maria Ignàsia, Anna Maria i Josep Enric.

És vocal de la junta directiva de l’hospital i, posteriorment, del comitè provincial. És elegida (febrer 1953) cap de les dames auxiliars voluntàries de Creu Roja i, posteriorment (1961), és elegida presidenta del col·lectiu. Imparteix classes pràctiques a l’escola d’infermeres. Li agrada la lectura i el treball de gestió. És guardonada (1960) amb la medalla d’or de Creu Roja en atenció als mèrits contrets com a voluntària de l’entitat durant més de 40 anys. Mare de Joan Josep Fuster Abbad, oculista, voluntari i col·laborador de Creu Roja, mor el 1984, als 80 anys d'edat. Descansa en el cementiri de Selva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario