miércoles, 21 de agosto de 2013

Jaume Gibert Ruiz-Funes (Palma, 1937 – 17 d’agost de 2013)

Empresari, promotor immobiliari i constructor. Especialitzat en la promoció i construcció de vivendes de protecció oficial, es caracteritza per la qualitat de les seves obres. Presideix l’Associació de Promotors i Constructors de les Balears durant tres mandats. És el segon president de l’esmentada associació.

En els primers anys 90 promou el cementiri de Bon Sosec, un dels primers cementiris privats de l’Estat. L’operació és fiançada en parts iguals per la Caixa de les Balears ‘Sa Nostra’ i per Banca March, .La iniciativa topa amb dificultats imprevistes associades a la crisi immobiliària dels anys 1990-1993. Resolts els problemes financers, el cementiri és adquirit per l’Ajuntament de Palma. Des d’aleshores constitueix una realitat que cobreix un segment de les necessitats col·lectives i funciona adequadament i correcta.

Persona feinera, seriosa, honesta i generosa, treballa sempre, en els bons moments i en els dolents, amb sentit de la responsabilitat i del deure professional. Es manté en el tall fins que li arriba la jubilació. Aleshores es retira de la vida pública discretament i silenciosament, sense retrets i sense demanar res a canvi dels favors fets en els anys de prosperitat.

Vaig tenir l’oportunitat de conèixer-lo el 1970 i de tractar-lo personalment, quan m’ocupava del departament d’inversions i crèdits del Banc Atlàntic. Les relacions que varem mantenir durant anys em permeteren comprovar la seva qualitat humana, les seves condicions de líder empresarial i el seu esperit mesurat i equilibrat, justament interessat en el compte de resultats i en valors superiors. Casat amb Catalina Gelabert, és pare de dos fills arquitectes, Bartomeu i Jaume.



Bibliografía

R.L. “Obituario, Jaime Gibert, Última Hora, 20-VIII-2013, pàg. 19.

REDACCIÓN,“Fallece Jaime Gibert”, Diario de Mallorca, 21-VIII-2013.


No hay comentarios:

Publicar un comentario