domingo, 31 de marzo de 2013

Breu història de l’arròs a la cubana

Plat propi de la cuina espanyola, d'origen castellà. Es diu que el va servir per primera vegada un modest restaurant de Madrid en un moment de dificultat i pocs recursos, possiblement a finals del s XIX, durant la guerra de Cuba. El plat es diu “a la cubana” en atenció al fet que els seus ingredients s’identifiquen amb l’illa de Cuba (arròs, plàtans, tomàquet...). Malgrat el seu nom, no és un plat originari de Cuba. La seva elaboració i el seu consum es va estendre per tota la geografia del país, fet pel qual no és característic de cap regió o contrada singular.

Els ingredients són arròs, tomàquet, ou frit, dos plàtans i, ocasionalment, una o dues salsitxes o tonyina, all, sal, ceba i oli d’oliva. Els plàtans aporten el plaer del sabor dolç contrastat amb el salat.

Es tracta d’un plat gustós, que agrada sobretot als infants, que és bo de fer i que té un cost moderat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario