jueves, 28 de marzo de 2013

Breu història de l'arròs


L’arròs és una planta herbàcia originària del sud-est asiàtic. Els primers conreus apareixen a la Xina fa 7 mil anys (5.000 aC), des d’on s’estenen a Tailàndia, Cambodia, Vietnam, Índia, etc.

El 330 aC els soldats d’Alexandre Magne el porten a Europa, però són els àrabs els que després del 711 dC l’introdueixen a la Península Ibèrica. A mitjan s XV el consum i el conreu de l’arròs s’estén a Itàlia i França. Arran dels grans descobriments s’implanta a Amèrica, Àfrica i Oceania.

És un cereal que ha esdevingut un dels aliments bàsics del gènere humà. És ric en vitamina B i hidrats de carboni, és pobre en sodi i greixos, és un bon antioxidant, no té colesterol i tampoc no té gluten. Les principals zones de conreu en els Països Catalans són el Delta de l’Ebre i l’Albufera de València.

Amb l’arròs es preparen plats tan populars i saborosos com la paella, l’arròs a la cassola, l’arròs amb llet, l’arròs a la marinera, l’arròs de bacallà, l’arròs brut, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario