L’arròs és una planta herbàcia originària del
sud-est asiàtic. Els primers conreus apareixen a la Xina fa 7 mil anys (5.000 aC ), des d’on
s’estenen a Tailàndia, Cambodia, Vietnam, Índia, etc.
El 330 aC els soldats d’Alexandre Magne el porten
a Europa, però són els àrabs els que després del 711 dC l’introdueixen a la Península Ibèric a. A mitjan s XV el consum i el conreu de l’arròs s’estén a Itàlia i França.
Arran dels grans descobriments s’implanta a Amèrica, Àfrica i Oceania.
És un cereal que ha esdevingut un dels
aliments bàsics del gènere humà. És ric en vitamina B i hidrats de carboni, és
pobre en sodi i greixos, és un bon antioxidant, no té colesterol i tampoc no té
gluten. Les principals zones de conreu en els Països Catalans són el Delta de
l’Ebre i l’Albufera de València.
Amb l’arròs es preparen plats tan
populars i saborosos com la paella, l’arròs a la cassola, l’arròs amb llet,
l’arròs a la marinera, l’arròs de bacallà, l’arròs brut, etc.
No hay comentarios:
Publicar un comentario