jueves, 28 de marzo de 2013

Eduard Baronet Rovira (Barcelona, 7 de gener de 1931 – Palma, 25 de març de 2013)

Delegat a les Balears de les companyies aèries de transport de viatgers Air France, KLM i Sabena.

S’estableix a Palma quan té 23 anys (1954) i hi resideix durant 58 anys. Ocupa diversos càrrecs de responsabilitat en empreses turístiques, d’aviació i del transport de viatgers. Obté el títol de direcció d'empreses a l'Institut Balear d'Estudis Empresarials (IBEDE) (1971). És agent general a les Balears de Sabena, companyia aèria belga, des del 1974; ho és d’Air France des del 1992 i, posteriorment, ho és també de KLM. Dins l’àmbit del turisme a les illes ha estat un dels pioners i, entre aquests, un dels que ha tingut una trajectòria professional més perllongada.

A partir del 2005 va lluitar tant com va poder contra la construcció del polígon industrial i de serveis de Cals Pastors, Can Fontet i Son Ximelis (Palma), destinat a constituir juntament amb els polígons de Can Valero i Son Valentí una gran àrea industrial i de serveis. La seva lluita acompanya la del GOB i ARCA i la d’altres afectats directes, perjudicats per maniobres especulatives i interessades. Les obres de construcció del nou polígon es varen ajornar a causa de la crisi internacional que comença l'agost de 2007.

El vaig conèixer i tractar personalment durant els anys en què sóc director de la sucursal a Palma del Banc Industrial de Catalunya (1975-1989). Record la seva discreció, el seu tracte encisador, la seva extremada correcció i el capteniment educat i sempre elegant que el distingeix. Casat amb Carme Bayo Hernández, és pare d’un fill, Carles, i d’una filla, Patrícia, i avi de quatre néts. Rep en vida diverses distincions com el nomenament de cavaller de l’ordre d’Albert II de Bèlgica i la medalla de plata (2000) del Foment del Turisme de Mallorca. Mor a Palma als 82 anys d’edat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario