viernes, 15 de enero de 2010

Festa dels voluntaris (2009)

Digníssimes autoritats,
voluntàries i voluntaris


Amb motiu de la festa d’avui, organitzada per vosaltres, feta per vosaltres i protagonitzada per vosaltres, vull primer de tot donar-vos les gràcies per la feina que heu fet perquè avui tot sortís bé.

Tots vosaltres us heu fet creditors, a més, de l’agraïment per la vostra col•laboració al llarg del darrer any en les tasques de voluntariat en benefici de persones en situació de necessitat o de risc. Sense el vostre concurs no hagués estat possible fer tantes i tantes coses com les que Creu Roja ha fet enguany i ha fet bé. Gràcies pel vostre entusiasme i constància, perquè si ajudar un dia té molt de mèrit, ajudar tots els dies de l’any es una proesa, que implica tenir un esperit generós i gran. Gràcies pel vostre sentit de l’ordre, l’organització i la disciplina. Treballar en grup no és ni lleuger ni còmode: demana un esforç gran, però es la premissa necessària per ser eficaços. Gràcies pel vostre sentit de sacrifici i de lliurament al servei de les persones vulnerables, per raons de solidaritat humana. Gràcies pel vostre esperit pluralista, obert, deslliurat de prejudicis, tolerant i comprensiu. Heu estat un exemple de solidaritat cívica i de dinamització i millora social.

Gràcies als 15.000 socis i sòcies de Balears, que amb la seva contribució han fet possible, i fan possible cada dia, la independència de l’entitat i la suficiència dels seus recursos.

Gràcies de manera molt especial als voluntaris de Creu Roja Joventut, que amb el vostre treball ens donau exemple de rigor, maduresa i seriositat a tots.

Gràcies al departament de Medi Ambient, avui tan actiu, pels esforços que heu fet tot al llarg de l’any i els resultats que heu aconseguit en tan poc temps.

Gràcies perquè les mereixeu amb escreix.

Això de banda, avui em toca fer-vos una petició.

En aquests moments de crisi econòmica, aquí, a les illes, hi ha molta gent que ho passa malament, els problemes familiars i personals són més grans i més mals de dur que abans, la cobertura de les necessitats essencials es fa més difícil que mai, el nombre de persones desemparades augmenta dia a dia.

Passa que la crisi no és una cosa que afecta els bancs, els comerços, la indústria, la construcció... És, sobretot, un fenomen de llarga durada (dura des de fa dos anys), que afecta persones. Sobretot afecta persones sense veu, sense visibilitat, febles, vulnerables... Per a aquestes persones vos deman avui un esforç addicional, una espurna més de generositat, un punt més d’entrega. Vos ho deman perquè ens cal alleugerir les càrregues de la crisi en els àmbits més marginals de la societat de les illes i per a això hi ha com a instrument d’acció els programes de Creu Roja.

Feta la petició, ja he acabat. Em resten només unes paraules finals.

Vull donar l’enhorabona a tots els premiats i als finalistes amb tants de mèrits com els que heu demostrat. L’enhorabona a tots els que heu rebut un diploma de reconeixement de mèrits.

L’enhorabona a ALAS per la seva constància i la seva perseverància en una feina tan necessària com poc valorada en general. Sapigueu que comptau amb la nostra admiració i tota la nostra simpatia.

L’enhorabona, naturalment, als que heu rebut medalles de reconeixement i a tots els que mereixent-les no les heu rebut encara.

Una paraula d’agraïment especial a Sa Nostra i a la Fundació Sa Nostra, que cada any ens donen suport amb la cessió d’aquest espai i amb tantes i tantes coses.

Una darrera paraula d’agraïment adreçada a tots els presents, com a representants de tots els voluntaris i socis de Creu Roja a les Illes Balears actuals i com a representants de tots el que han fet part de Creu Roja en els darrers 135 anys, des d’aquell llunyà 26 de gener de 1874 en el qual Creu Roja es va fer present a les Balears.

Gràcies per la vostra atenció.

Can Domenge, 31-V-2009

No hay comentarios:

Publicar un comentario