sábado, 11 de septiembre de 2010

Gaspar Terrassa Mas (Palma, 1840 - 27 de maig de 1910)

Pintor. Estudia a l’Escola de Belles Arts de Palma i a l’Escola de Llotja de Barcelona.

Participa en mostres col·lectives, com l’exposició inaugural del Foment de la Pintura i Escultura (1876), l’Exposició Universal de Paris (1879), la primera exposició d’aquarel·les, dibuixos, pintures a l’oli i escultures del Centre d’Aquarel·listes de Barcelona (1885), la II Exposició de Belles Arts i Indústries Artístiques de Barcelona (1894), l’Exposició Balear de Sóller (1897), la IV Exposició de Belles Arts i Indústries Artístiques de Barcelona (1898), l’exposició inaugural del Cercle de Belles Arts de Palma (1904) i la V Exposició Internacional de Belles Arts de Barcelona (1907). Participa sovint a les exposicions del Foment de la Pintura i Escultura i a les del Cercle de Belles Arts, de Palma.

La seva formació acadèmica es reflecteix en l’ús de colors suaus i matisats, la importància de la llum i una execució pulcra i detallista. Tracta preferentment temes quotidians. Pinta paisatges i quadres de composició. Utilitza les tècniques de l’oli, l’aquarel·la, el dibuix i l’aiguafort.

Interessat en el corrent de renovació de la pintura que arriba a Mallorca al començament del s XIX, es relaciona amb Joaquim Mir, Santiago Rusiñol, Ramon Casas, William Degouve de Nuncques, John Singer Sargent i d’altres, amb motiu de les seves estades o visites a l’illa. Dona suport a Antoni Gelabert amb ocasió de les polèmiques que acompanyaren les seves dues primeres exposicions a Palma (1902 i 1904).

Fou professor de l’Escola de Belles Arts de Palma (1879-1910). Morí el 27 de maig del 1910, als 69 anys. Amb motiu de la seva mort, el Cercle de Belles Arts li dedicà (gener 1911) una exposició antològica. Hi ha obres seves al Consell Insular de Mallorca, al Museu de Lluc i a col·leccions particulars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario