jueves, 20 de enero de 2011

Antoni Marquès Pons “Toni de Son Arro” (Ferreries, Menorca, 1924 – 2001)

Amo de Son Arro, persona generosa i altruista, regidor de l’Ajuntament, president de Creu Roja a Ferreries i de la Germandat de Donants de Sang de Creu Roja a Ferreries.

Nat a la finca de Sant Josep (Ferreries), és el fill major de Gabriel Marquès Seguí i Magdalena Pons Al•lès, que tenen 6 fills: 3 nois (Antoni, Miquel i Gabriel) i 3 noies (Maria, Margarida i Magdalena). En els primers anys de la dècada dels 40 passen de Sant Josep a Son Arro (Ferreries), una finca més extensa i més productiva. El pare la regeix durant 5 anys. A causa de la seva mort sobtada i prematura, assumeix la gestió de l’explotació agrària la seva vídua, que compta amb el suport del fill major, Antoni, encara menor d’edat.

Casat amb Àgueda Martí, tenen 10 fills, un dels quals mor en edat pupil·lar. Treballa a Son Arro durant prop de 40 anys fins que es retira. Passa aleshores a prestar serveis de xofer i transportista a una empresa de fabricació de mobles. Mentrestant, funda i presideix la Germandat de Donants de Sang de Creu Roja a Ferreries. És, a més, president (1984-88) de Creu Roja a Ferreries fins que Antoni Riudavets Salom accepta de substituir-lo (abril de 1988).

Persona senzilla, generosa i altruista, gaudeix de gran prestigi a la vila. És regidor de l’Ajuntament durant uns anys. Mor el 27 de novembre de 2001, als 77 anys, a causa d’una ràpida malaltia. El dia 8 de desembre de 2010 es posa el seu nom a les noves instal·lacions de l’oficina de Creu Roja i es penja un quadre memorial a la paret principal del local. A l’event hi assisteixen el batlle de Ferreries, Josep Carreres Coll; la regidora de Serveis Socials, Àngela Coll Truyol; el president de Creu Roja a Ferreries, Antoni Riudavets Salom; el president autonòmic i el secretari autonòmic de Creu Roja; la vídua, els fills i filles, nets, les seves germanes Margarida i Magdalena i altres familiars; el president de la Germandat de Donants de Sang de Ferreries i una àmplia representació d’amics i ferreriencs.