viernes, 30 de julio de 2010

Gerard Bonet Prats (Palma, 27 d'abril de 1929 - 23 de setembre de 2003)

Metge otorinolaringòleg, esportista i voluntari de Creu Roja.

Estudià el batxillerat a Palma, al Liceu Espanyol (1939-46); es llicencia en medicina i cirurgia a la Universitat de Salamanca (1952) i s’especialitzà en otorinolaringologia a Barcelona. Exercí la professió (1956-97) fins que es jubilà voluntàriament després de més de quaranta anys d’exercici de la medicina. Va ser cap de zona de l’equip quirúrgic d’otorinolaringologia de la Seguretat Social.

Com a voluntari, va ser president l’Assemblea local de la Creu Roja a Palma (1990-94), cap de recursos humans de l’oficina autonòmica de Creu Roja a les Balears (1994-98) i president de l’Assemblea autonòmica (1998-2003) de la Creu Roja a les Balears.

Sota el seu mandat, l’entitat va iniciar el servei d’atenció nocturna a les persones sense sostre de Palma. Impulsà i estengué les activitats d’intervenció social, amb especial atenció a les persones grans, els serveis de teleassistència, l’atenció a reclusos i ex reclusos, marginats, immigrants i toxicòmans. Es va traspassar el banc de sang de l’entitat a la Fundació Banc de Sang i Teixits, creada pel Govern. A títol pòstum va rebre la medalla d’or de Creu Roja, que el president nacional de Creu Roja Espanyola, Juan Manuel Suárez del Toro, va lliurar personalment a la seva família en el marc de la festa dels voluntaris que va tenir lloc a Can Domenge (Palma) el gener de 2004.

De jove va practicar la natació i va ser campió de Balears de 100 m. esquena. Va participar en els campionats de natació d’Espanya del 1943 (Saragossa) i 1944 (Madrid). Diverses vegades prengué part en la cursa de la travessia del port de Palma i en les de la Copa de Nadal i la Copa de Pasqua. J. M. Ramírez, Francesc Massanet i ell formaren un equip de relleus que aconseguí nombroses victòries. Va ser president del Club Natació Palma (1971-76). Afeccionat a la música, la lectura, la història i la natació, es casà amb Joana Maria Coll Adrover i varen ser pares de quatre fills.