lunes, 19 de diciembre de 2011

Acte Institucional de Reconeixement de la Labor del Voluntariat de Creu Roja a les Illes Balears

• Digníssimes autoritats
• Vicepresidents de Creu Roja
• Voluntaris i voluntàries
• Amics i amigues

Un any més ens tornem a reunir aquí per retre un sentit homenatge a tots i cada un dels voluntaris i voluntàries de Creu Roja a les Illes Balears.

Es per a mi un honor i un motiu de gran satisfacció estar al capdavant d’una institució formada per persones de tan bons principis, valentes, compromeses i treballadores. El voluntariat de Creu Roja és un exemple, acreditat per 140 anys d’història, de lliurament a la causa de la solidaritat en uns temps difícils en els quals l’individualisme, la deshumanització i l’absència de valors sembla planar per sobre de totes les coses.

Ho hem escoltat al llarg d’aquesta tarda: la crisi econòmica continua fent mal a les persones més vulnerables. Són ben presents les situacions de marginació, desigualtat, injustícia i desempara, conseqüència en molts de casos de la soledat, la ignorància, la injustícia i la pobresa.

Des de Creu Roja, seguirem entestats a treballar en positiu i des de la confiança i seguretat que ens dóna comptar amb el suport del nostre voluntariat, dels nostres socis, dels nostres col•laboradors, del nostre personal laboral, de les entitats públiques i privades i de la població de les illes, per dur l’esperança i l’ànim necessari a les persones més vulnerables i necessitades a fi de trobar amb elles solucions justes, suficients i duradores als problemes que amenacen la seva autonomia, benestar i dignitat.

Esteu tots convidats a participar en aquesta iniciativa. Tinc el convenciment que sumant els nostres esforços i el nostre treball en equip, aconseguirem prevenir en molts de casos i alleugerir el sofriment de moltes persones.

Aquesta labor, la realitzarem atenent, sobre tot, les persones, aplicant l’estil que marquen els nostres principis fonamentals, tenint cura de la diversitat i la no discriminació i aplicant els criteris de transparència en la gestió i d’ús eficient dels recursos.

Avui és dia de celebració i reconeixement. És per això que vull felicitar molt sincerament totes les persones i entitats reconegudes i guardonades enguany, a les quals agraesc cordialment la seva col•laboració. També vull felicitar totes les persones, entitats privades i administracions públiques que han dedicat a aquesta institució temps, recursos, esforços i compromís. Vull unir-me a la felicitació col•lectiva a tot el voluntariat de les Balears en l’Any Europeu del Voluntariat i ho vull fer com a president de Creu Roja a les Balears, però, també, com a voluntari que continua, malgrat els temps i les circumstàncies, vivint i sentit el voluntariat com un element transformador de la societat i promotor de la justícia i el benestar social.

Moltes gràcies i Bon Nadal

Can Domenge, Palma, 16 de desembre de 2011