lunes, 14 de febrero de 2011

Domingo Natta Tutzó (Menorca 1931 - Palma 13 de març de 1998)

Oficial de senyals marítimes, gran esportista i voluntari de Creu Roja.

Afeccionat als esports nàutics, practica el submarinisme, és un destacat regatista i aconsegueix un gran palmarès esportiu. De caràcter senzill, atent i càlid, s’agrada de ser útil als altres sense enrenous ni protagonismes. Fa la feina de manera callada, constant, rigorosa i eficaç.

Com a professional és oficial de senyals marítimes. Des dels anys 80 és l’encarregat de la càmera hiperbàrica del Consell de Menorca. Amb motiu del trasllat d’aquesta al parc insular de bombers, el Consell li dedica (1994) un emotiu homenatge de reconeixement per la seva trajectòria esportiva, cívica i humana.

El setembre de 1995 és designat president (delegat especial) de l’assemblea de Creu Roja a Maó. Des del càrrec desplega una intensa activitat amb relació al foment dels esports nàutics, el salvament marítim, els serveis de companyia a persones hospitalitzades i el transport adaptat. D’alta part, sota la seva presidència s’implanten a l’illa els serveis de teleassistència de Creu Roja. Va ser, també, president del Club Marítim.

Mor sobtadament a Palma als 67 anys. El president del Consell, Cristòfol Triay, i la consellera delegada de Sanitat i Acció social, Carlota Alberola, fan públic el seu condol pel seu traspàs. Creu Roja li concedeix a títol pòstum la medalla de plata de la institució, que és lliura a la seva vídua el 29 de maig de 1998 en el marc d’una emotiva cerimònia, en el curs de la qual es descobreix una placa dedicada a la seva memòria en l’oficina de Creu Roja a Maó.

2 comentarios:

 1. Estic molt content d'haver trobat i llegit aquest article del meu "conco Domingo".
  No coneixia algunes les labors humanitaries que aquí citau.
  Moltes gràcies per aquestes maravelloses paraules.
  José Mª Natta

  ResponderEliminar
 2. La nota biogràfica de Domingo Natta s'inclourà al llibre que Creu Roja pensa publicar amb motiu del 140 aniversari de la presència de l'entitat a les illes. La seva vídua m'ha facilitat una fotografia d'ell, que va ser un voluntari exemplar de Creu Roja i president de l'assemblea local de Maó. Us agraeixo molt les vostres paraules.

  ResponderEliminar