viernes, 20 de septiembre de 2013

Rafel-Ignasi Fuster Fortesa “Polla” (Palma, Mallorca, 9 de juliol de 1817 – 1 de juliol de 1882)

Comerciant, navilier, terratinent i polític. Fill de Marià Fuster i Fuster, hereta l’empresa comercial i naviliera familiar, que sota la seva direcció experimenta un notable creixement. Explota directament els vaixells mercantis Joven Beatriz, Joven Mariano, Josefa i La Fuster i té participacions en la propietat d’altres com San Miguel, Mallorca i Vapor María.

Rafel-Ignasi Fuster Fortesa, 1880 ca.

Constitueix un ampli patrimoni immobiliari format per diverses propietats urbanes i rústiques, entre les que destaquen les possessions d’Almedrà, Biniatzar, Galatzó, Mortitx, Son Joan Arnau i Son Ordines. Com a polític milita en el Partit Progressista i forma part de la seva junta directiva provincial. És elegit senador per les Balears a les eleccions que donen pas a la tercera legislatura (1872) del regnat d’Amadeu I.

També participa en la creació (1864) del Banc Balear i és membre (1872) del primer conselll d’Administració del Banc de Crèdit Balear. Li és concedida la Creu d’Isabel la Catòlica. Té una entrada a la GEM. Mor a Palma vuit dies abans de fer els 65 anys.Bibliografía

GEM, 6, 102.No hay comentarios:

Publicar un comentario