Viticultor, hoteler i i urbanitzador. Descendent per part de pare i
per part de mare de famílies vinateres de Binissalem, estudia el
batxillerat a l’Institut
General i Tècnic de Palma amb la promoció que es titula el
1924. Es trasllada a França per estudiar enginyeria electrònica. i obté el títol
a la Universitat de Lieja. Alhora s’interessa per l’enologia que estudia a
Grenoble i Bordeus amb afecció creixent. De retorn a Mallorca (1931), funda la societat Vinícola de
Binissalem en societat amb l’enòleg Ernest Mestre i Josep Julià i comença
l’elaboració de vins, que tira endavant sense interrupcions tot prestant
atenció sobretot a la qualitat del producte. Adquireix les accions dels seus
socis i es converteix en el propietari únic de l’empresa elaboradora, de la
comercialitzadora i de la marca Franja Roja.
El vi que elabora a les bodegues prové íntegrament de les vinyes de la zona de
Binissalem. Elabora el vi negre amb la varietat autòctona Manto negro i amb Callet.
Per a del vi blanc utilitza, sobretot, les varietats Moll i Prensal.
Amb previsió de l’expansió turística de Mallorca, el 1957 adquireix
amb Joan Mora Gornals
la finca i el Castell de Son Vida per 9 milions de ptes. Tot seguit inicien la
urbanització de la finca i la venda de parcel·les. El 1959 venen la meitat de
Son Vida S.A. a l’aviador nord-americà Stephen A. Kusak Silva (1919-2004). El
1961 inauguren l’Hotel Son Vida i el 1964 el Golf de Son Vida. Urbanització,
hotel i camp de golf constitueixen tres apostes sòlides i potents en favor del
turisme de qualitat. Elegit president de la societat Hotel Son
Vida S.A., ho és durant 16 anys (1962-1978).
En superar els 70 anys posa gradualment els
negocis en mans de dos néts, Sebastià i Josep Lluís Roses Ferrer, fills de Josep Roses
Montis, darrer propietari de la finca de Son Castelló, i de Joana Maria Ferrer
Lloberas. De caràcter actiu i
extravertit, mor a Palma als 74 anys d’edat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario