viernes, 15 de enero de 2010

Festa dels voluntaris (2008)

Molt honorable Sr.
Il·lustríssimes autoritats,
Voluntaris i voluntàries, Socis i sòcies, amics i col·laboradors de Creu Roja.

Primer de tot vull donar-vos les gràcies per la vostra assitència a aquest acte entranyable i emotiu, que ens permet trobar-nos un cop cada any per compartir l’alegria i la satisfacció de ser voluntaris i voluntàries de Creu Roja.

L’any passat varem recordar la implantació de Creu Roja a les Balears el dia 26 de gener del 1874, de la constitució de la seva primera Junta Directiva, formada per 9 voluntaris i de l’elecció del primer president, el Sr. Manuel Villalonga Pérez. Avui 134 anys després d’aquell esdeveniment, ens hem reunit aquí els continuadors d’una tasca generosa i desinteresada, ininterrompuda en el temps i que el 2007 es va concretar amb un seguit d’activitats, com bé ha resumit la coordinadora autonòmica Joana Lozano fa uns moments.

Vull remarcar que al darrera del que Creu Roja ha fet a les Balears l’any passat i els 133 anys precedents, ha estat possible gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries, avui més de 2.600, i a l’ajut dels socis i col·laboradors, avui més de 13.000. A vosaltres i a totes les persones que no han pogut venir, en nom de Creu Roja, vull dedicar-vos el testimoni del nostre agraïment.

Els voluntaris i les voluntàries de Creu Roja són l’essència del nostre treball i de la nostra institució. Són persones socialment actives, mogudes per l’afany de servei. Fan la seva contribució d’una manera organitzada amb l’objectiu de fer possible una societat en la qual tots els sers humans puguin viure dignament.

El voluntariat transmet un missatge de solidaritat i de participació. El que vol el voluntari és fer possible que tots tenguin accés a un nivell satisfactori de qualitat de vida. A més, el voluntariat ens transmet un missatge d’universalitat: tothom pot ser voluntari, tot el món té coses a fer com a voluntari, les necessitats són tan grans que hi ha feina per a tots els que vulguin fer-la.

Enguany aquest acte s’ha dedicat, molt encertadament, a glossar el paper de la dona a la Creu Roja. S’ha fet amb la intenció de posar de manifest la vulnerabilitat de la dona al nostre país i a la nostra comunitat. També s’ha fet per recordar el gran esforç que cada dia fan milers de dones de les Illes que donen suport a les tasques de Creu Roja de moltes maneres distintes.

Per això, vull retre un homenatge de simpatia i d’admiració a les voluntàreis de Creu Roja, a les sòcies que ens acompanyen, a les professionals que fan feina amb nosaltres i a totes les usuàries dels nostres programes: teleasistència per a dones maltractades, atenció a les treballadores del sexe, tallers per a recluses, la unitat dependent per a dones en tercer grau penitenciari orientada a garantir la reintegració social en condicions de normalitat plena, les activitats de Creu Roja Joventut per a la superació del sexisme, educació per a la salut i d’altres.

A tots els presents, com a representants de les persones voluntàries, sòcies i col·laboradores de Creu Roja, vos vull dir que aquesta d’avui és la vostra festa. Una festa ben merescuda per la bona feina feta, per l’entusiasme que hi posau, per la disponibilitat que heu tengut, per la vosta contribució impagable i mai prou ben agraïda. Per tot això, gràcies. Moltes gràcies.

Palma, 25-I-2008

No hay comentarios:

Publicar un comentario