miércoles, 27 de enero de 2010

Jaume Capó Bosch (Andratx, 6 de novembre de 1924 - Palma, 11 d'agost de 2019)

Prevere, canonista i impulsor dels Cursets de Cristiandat. Germà de Joan Capó Bosch. Estudià al Seminari Conciliar de Mallorca i fou ordenat el 1949. A Mallorca, fou membre directiu del Consell Diocesà dels Cursets de Cristiandat i director espiritual i professor de religió del Col•legi “La Salle”.

El 1957 inicià la implantació del moviment a Vic, Lleida i Eivissa. El 1961 es traslladà a Puerto Rico a petició de monsenyor Davis per introduir-hi l’experiència del moviment dels cursets de cristiandat, que arrelà aviat i hi adquirí un gran impuls. Des de Puerto Rico, col•laborà en la difusió del moviment a Santo Domingo (1962), Curaçao (1962), Veneçuela (1976), Perú, Santa Cruz (Illes Verges) i altres indrets d’Amèrica. Ha publicat diverses obres, de les quals destaquen “Cursillos de Cristiandad”, “Cursillos de Cristiandad y Vaticano II”, “El porqué y el cómo de los Cursillos de Cristiandad”.

Com a especialista en dret canònic, el 1987 va ésser nomenat vicari judicial del Tribunal Metropolità de Puerto Rico. És prelat d’honor de Sa Santedat i doctor honoris causa per la Universitat de Ponce (Puerto Rico).


Bibliografia:

GEM, t IV, pàg. 126-127

No hay comentarios:

Publicar un comentario