viernes, 4 de marzo de 2011

Enric Vives Verger (Palma 1878 - 22 de febrer de 1932)

Periodista, crític d’art i soci de Creu Roja.

Inicialment és redactor dels diaris “Heraldo de Baleares” i “La Tarde”. Posteriorment passa a la redacció de “La Última Hora”, on treballa fins a la seva defunció. Juntament amb el seu germà Josep s’encarrega de la crítica d’art, a través de la qual defensa l’obra d’Antoni Gelabert. Funda la revista “Baleares” (1917-25) i n’és el director (1917-23) i l’administrador. És cap de redacció del setmanari de Pollença “La Prensa” i col•labora amb el setmanari solleric “Sóller”. Participa en la fundació de l’Associació de la Premsa de les Balears (1908), de la qual és el secretari. En alguns dels seus escrits usa el pseudònim Cyrano.

Des de les pàgines de “La Prensa” defensa el projecte de construir a Pollença un monument a Costa i Llobera, que és rebutjat per Miquel Ferrà, l’Associació d’Amics de l’Art i el propi Costa i Llobera. Intervé en la polèmica que es manifesta a través del setmanari “Sóller” sobre el projecte de tapar el torrent de Sóller (1914). Al costat del prevere Emili Sagristà defensa la proposta del cobriment complet enfront de la tesi contrària defensada públicament per Miquel Ferrà, Francisco Bernareggi, Maria Antònia Salvà i d’altres.

El 1900 es dóna d’alta com a soci de Creu Roja i és elegit vocal de la Junta directiva. Es manté en el càrrec tot al llarg del període 1900-06, juntament amb el seu germà gran, Josep. Els dos constitueixen el primer suport professional de comunicació de l’oficina de Creu Roja a les Balears.

No hay comentarios:

Publicar un comentario