domingo, 21 de octubre de 2012

Miquel Font Cirer (Palma, 4 de gener de 1941 – 21 de febrer de 2011)


Bibliòfil, impressor i editor.

Estudia el batxillerat al col·legi La Salle (Palma) (1951-57), on és condeixeble de Miquel Ferrà Martorell, Josep Carles Tous, Gabriel Moll Blanes, Miquel Deyà, etc.

Afeccionat a la fotografia, munta un laboratori propi a la Plaça Major (Palma), dedicat a la realització de fotografies que publica a la premsa local. El 1970 funda la impremta Imatge/70, dedicada a la publicació de llibres i cartells. En els primers anys 70 publica els cartells i fullets dels partits politics no legalitzats. Per a l’exposició “Miró 80”, que es presenta (1973) a la seu del Col·legi d’Arquitectes imprimeix un cartell inspirat en els colors de la bandera republicana, fet que provoca un procés que no prospera arran de l’amnistia del 1977.

El 1984 crea l’empresa editorial “Miquel Font editor”, que publica llibres sobre la història i la societat de Mallorca distribuïts en 14 col·leccions, com ara “Miramar” (dedicada a l’arxiduc Lluís Salvador), “Obres de Ramon Llull” (edicions facsímils), “La Rodella” (temàtica jueva), “Imatges d’ahir” (àlbums fotogràfics dels pobles de Mallorca), “Arca de Noé” (biografies), etc.

Com a bibliòfil reuneix una biblioteca de més de 15 mil títols sobre temes de les Balears i una trentena de pel·lícules anteriors a la Guerra Civil relacionades amb les Balears. També té arxius i col·leccions de fotografies antigues i modernes.

Treballador i estudiós, acumula una gran cultura. Es recordat com un contador entranyable d’històries i anècdotes. Persona discreta i austera, no s’agrada de ser fotografiada. Són col·laboradors seus Valentí Puig i José Carlos Llop. Sempre compta amb l’amistat de Lleonard Muntaner i Lluís Ripoll. Té les entrades Miquel Font editor (v. 11, 28-29) i Font Cirer, Miquel (v. 5, 371) a la Gran Enciclopèdia de Mallorca. Mor sobtadament el febrer de 2011 als 70 anys. Continua la seva labor el fill Miquel Font Poquet, responsable de l’editorial des del 1999. La filla porta la direcció del Taller 6A.


No hay comentarios:

Publicar un comentario