sábado, 26 de enero de 2013

Miquel Orell Sureda (Sóller, Mallorca, 30 de desembre de 1936 – Palma, 23 de gener de 2013)

Prevere. Estudia al seminari diocesà de Sant Pere, és durant uns anys prefecte dels llatinistes de primer curs amb el suport de Joan Puiggròs Sbert i s’ordena de prevere el 1965.

Durant molts d’anys col·labora amb Mn. Miquel Moncadas Noguera en l’àmbit de la pastoral familiar. A més, és l’encarregat de l’assistència religiosa a la Clínica Verge de la Salut (Palma) i director espiritual del col·legi del Sagrat Cor, de Palma) (1968-2007).

Després d'una etapa com a delegat diocesà de Família, entre 1980 i 1986 és vicari episcopal. Entre 1986 i 2001 és rector de la parròquia de Santa Catalina Thomàs i entre 2001 i 2007 ho és de la parròquia de la Santa Creu (Palma), des d’on desplega una intensa i fecunda labor d’animació religiosa. Amb el suport de Sa Nostra completa la representació de Santa Catalina Thomàs a la parròquia que porta el seu nom amb dues teles de la santa valldemossina, a les quals afegeix una imatge de Sor Francinaina Cirer, també sufragada per l'Obra Social de Sa Nostra. Les tres teles són obra del pintor Pau Fornès, el mateix que féu la imatge central del temple. El 2001 permet que es tanqui dins l'església de Santa Catalina Thomàs un grup d’immigrants amb els quals se solidaritza. A Santa Creu restaura l’orgue i realitza obres importants de manteniment i de millora.

El seu caràcter obert, comunicatiu i alegre fa que esdevingui un dels rectors de Palma més coneguts i apreciats. El 2007 per motius de salut es jubila i estableix el seu domicili a la residència sacerdotal de Sant Pere i Sant Bernat. Mor a Palma als 76 anys. En sufragi seu es diuen dos funerals, un a Santa Catalina Thomàs (24-I-2013) i un altre a Santa Creu (28-I-2013).

Company i amic seu, vaig tenir l’oportunitat de saludar-lo fa uns mesos entre les escales de la Seu i el carrer de Conqueridor, als peus de l’edifici de Can Verga. Recordàrem els dies passats a Son Gibert i la figura de Mn. Baltasar Soler. Tenia pressa perquè arribava tard i perquè mai no li agradaren els comiats.


Bibliografia

R.I., "Fallece Miquel Orell", 'Última Hora', 25-I-2013, pàg. 17


No hay comentarios:

Publicar un comentario