martes, 14 de mayo de 2013

Joan Noguera Nadal (Palma, 15 d'octubre de 1937 - 10 de maig de 2013)

Estudia el batxillerat a l’Institut Ramon Llull, de Palma, on fa part de la promoció de 1949-1955. Acabats els estudis munta un negoci de venda de record i objectes de regal amb diversos establiments a la Platja de Palma. Afeccionat a la mar i coneixedor del port de Palma, compatibilitza les seves tasques en el negoci propi amb funcions directives en empreses de transport marítim. Bon esportista, de jove participa de manera destacada en regates de la classe snipe.

Fa part de la Junta directiva del Club Marítim de Sant Antoni de la Platja (Can Pastilla) en vàries ocasions i n’és el president durant dos mandats consecutius de quatre anys cada un (2000-2008). Per motius de salut no es pot presentar a les eleccions per a un tercer mandat. A més, presideix (2004-2008) l’Associació de Clubs Nàutics de les Balears, des d’on impulsa la participa de les Balears en la Confederació Espanyola d’Associacions de Clubs Nàutics. Amb la seva doble condició de president del club i de l’associació de clubs, col·labora amb el Govern de les Illes Balears en l’elaboració de la llei de ports de les Balears, que és aprovada el 2005. És un gran defensor de l’eficàcia i de la funció social del model de gestió sense ànim de lucre de ports esportius dels clubs nàutics. És col·laborador de la Creu Roja.

Assistent habitual i animador de les celebracions anuals del Nadal de la promoció del 1955 de l’Institut, aquestes tenen lloc un bon grapat d’anys al restaurant del Club Nàutic de Sant Antoni de la Platja sota la seva presidència.

Casat amb Maria Pons Vidal, té tres filles (Maria, Rosa i Carme), un fill (Antoni) i sis néts. Jubilat, mor a Palma als 75 anys.


Bibliografia

R.L., “Joan Noguera Nadal”, Obituario, Última Hora, 14-V-2013, pàg. 19

EFE, “Fallece Joan Noguera”, Obituario, Diario de Mallorca, 14-V-2013, pàg. 6

MALLORCA CONFIDENCIAL.COM, “Fallece Joan Noguera, presidente fundador de la Asociación de Clubes Náuticos de Baleares”, 13-V-2013

No hay comentarios:

Publicar un comentario