domingo, 2 de marzo de 2014

Miquel Vicens Coll (Palma, 1940 – 16 de setembre de 2013)

Arquitecte. Fill de Miquel Vicens Rigo, fundador i director de l’agència de  Viatges Ibèria i de l’Hotel Cristina de la Platja de Palma. Estudia el batxillerat al col·legi de Monti-Sion (1950-1956) i cursa la carrera d’arquitectura a l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona, on és deixeble de Josep Antoni Coderch.

Després de treballar un temps en el despatx dels arquitectes Francesc Villalonga i Miquel Arenas, munta el seu propi despatx d’arquitectura. Entre les seves obres més rellevants cal esmentar l’edifici dels Enginyers del Portitxol (Palma), un bloc d’habitatges al carrer Joan Alcover, l’acreditat bloc del carrer Font i Monteros, que projecta en col·laboració amb Josep Ferragut i altres. Entre les seves obres de reforma destaquen dues: la de l’edifici de Can Bordils, que habilita per encabir l’arxiu municipal de Palma i l’edifici dels magatzems El Àguila, que obté el Premi Ciutat a la millor reforma. Per a l’Exposició Universal del Cinquè Centenari a Sevilla de 1992 projecta el pavelló de les Balears. Aquest és el colofó d’una carrera brillant que es veié estroncada a causa d’una afecció cardíaca que el jubila abans d’hora i, anys més tard, li causa la mort als 73 anys.

Discret, modest, apassionat, enginyós i lúcid, no deixa mai de pensar com a humanista i com a arquitecte al servei del país. Casat amb Maria Antònia Massanet Moragues, és pare de tres fills: Teresa, Miquel i Josep.Bibliografía

V.E., “Fallece el arquitecto Miguel Vicens Coll”, Diario de Mallorca, 17-IX-2013, pàg. 10.

Joan PLA, Las Orlas, P i P editors, Palma 1989.


No hay comentarios:

Publicar un comentario